Kongens Brev

KONGENS BREV

Sorg og højspændt drama

Et personligt mareridt begynder for kaptajn Tobias Rens, da han plaget af sorg over tabet af sin hustru i 1660 udnævnes til livvagt for en række indflydelsesrige mænd tæt på kong Frederik III.


Intetanende hvirvles han ind i et storpolitisk komplot af udspekulerede intriger, hemmelige møder og mord – med det formål at frarøve adelen dens altafgørende magt og skænke kongen det fulde herredømme.


Mens magtkampen spidser til, må Rens kæmpe for sit eget liv og lykke. Jagtet af en grum og navnløs fjende indser han midt i al kaos til sin rædsel, at hans skæbne er direkte afhængig af stændermødets udfald.


Kongens Brev foregår i tiden op til en af de mest afgørende epoker i Danmarkshistorien – enevældens indførelse.


En fortælling om sorg og kærlighed, tro og tvivl og en mand, der forsøger at overleve.


Udgivet 2023 (Forlaget Superlux)

Udgivet: 2017 (Forlaget Klim)

Sideantal: 434


Læserne mener Kongens Brev

DET ER GODT

En politisk roman, ja, men du bliver også oprigtigt engageret i Tobias’ liv. Både når han hænger ud med sine kammerater i renæssancetidens København, og når han bejler til den temperamentsfulde Sofia. Og så er det spændende at læse om rigtige historiske personer, der smeder rænker, som kommer til at påvirke den tid, du lever i. Første del af en serie. Og det er godt! Fire ud af seks stjerner.

Magasinet Liv


SOM OM HAN SELV HAR VÆRET DER

Det er som om, han har været der selv. Opdigtede personer blander sig med et historisk korrekt galleri med blandt andre gøngehøvdingen Svend Poulsen, hoffet omkring kong Frederik den Tredje, adelens repræsentanter som Otte Krag og Henrik Gyldenstjerne samt fremtrædende borgerlige som Københavns borgmester Hans Nansen.

Hans Christian Davidsen, Flensborg Avis


SMÆK FOR SKILLINGERNE

Læseren får smæk for meget mere end en flad skilling. Her er blod i stride strømme, et afhugget hoved på et værtshusbord, materie, sex og uafladelig slagbataljer. Fire ud af seks stjerner

Bjarne Gregersen, Jysk Fynske Medier


EN MEDRIVENDE HISTORIE

Jeg synes, det er en medrivende historie, hvor hovedpersonen er en fordrukken officer Tobias Rens med ondt i sjælen, der pludselig dumper ned i historien og kommer i klemme mellem folk, der ønsker ham mere ondt, end man kan forestille sig.

Jarl Cordua


FEDE HISTORIER OG PLOTTWISTS

Et rigt, nuanceret sprog, fede historier og plottwists - bare en rigtig god og gennemarbejdet bog. Og så beskriver du nogle maskuline sindstilstande så godt.

Thomas Leth Rasmussen, indlæser af lydbogen


GENNEMFØRT BOG

Spændende og gennemført bog, der trods en lidt langsom start snart fanger læserne.

Lektor Iben Jacobsen, DBC


FARVERIG OG FÆNGSLENDE

Endelig i gang ed Kongens Brev. Pragtfulde beskrivelser af omgivelser og tiden. Farverigt og fængslende sprog. Tak for god underholdning.

Maibritt Arnstrup, læser


Sådan fik Martin Davidsen inspiration til Tobias Rens-serien

unsplash