Tobias Rens-serien

TOBIAS RENS-SERIEN

Spænding, drama og kærlighed i krig og fred

Intens spænding, blodige krigsscener, dramatiske magtkampe og helt almindelige mennesker, der på godt og ondt må kæmpe for venskab og kærlighed. 


Tobias Rens er hovedpersonen i denne historiske spændingsserie, der foregår under de store svenskerkrige i årene 1657-1660 og  i tiden under og efter det store statsskup 1660, hvor enevældet bliver gennemført.


Tobias Rens er én af 1600-tallets mønsterbrydere. Han er født som søn af en bonde, men som 16-årig bringer hans far ham til København for at give ham en bedre fremtid. Tobias kommer i lære som kanoner ved Tøjhuset.


Ved skæbnens gunst bliver han under svenskerkrigene gjort til officer. Ivrig og tjenestevillig forsøger han at gøre sit allerbedste for at leve op til sine overordnedes forventninger og deres ordrer.


Det er ikke dog ikke let. Krig, listige intriger ved hoffet, skumle mørkemænd - og ikke mindst kvinder - giver den nye kaptajn alvorlige hovedbrud og fører ham gang på gang ud i livsfarlige situationer, hvor han ikke blot skal kæmpe for at forhindre sit lands udslettelse, men også for sit eget liv. 


Tobias Rens-serien tæller foreløbigt tre bøger, som tilsammen beretter om en mand og hans liv i nogle af de mest epokegørende år i Danmarks historie. 

BØGERNE

Kærlighed, fanatisme

og blodig krig

LØFTET

Da den unge Tobias Rens i 1657 drager i en blodig krig mod svenskerne, efterlader han sin kæreste hjemme i København. Her huserer en fanatisk kvindemorder, som udser sig Frida som som næste offer. Det unge par må hver for sig og sammen kæmpe for livet og deres kærlighed, mens landet er tæt på afgrunden.

Sorg, hævn og

stor-

politisk magtspil

KOMGENS BREV

Tobias Rens bliver indviklet i et storpolitisk spil om magten, da han i 1660 bliver livvagt for en række indflydelsesrige mænd tæt på kongen. Samtidig er en skrupelløs fjende ude på at slå ham ihjel. Til sin rædsel indser han, at hans skæbne er direkte afhængig af stændermødets udfald. Gode råd er dyre for Tobias Rens. 

Længsel, gengældelse og herredømmet

SKYGGERNES FYRSTE

Kongen har sikret sig den enevældige magt i Danmark, ogTobias Rens er hans betroede mand. Da en lakaj bliver myrdet tæt på slottet, får Tobias ordre på at fange morderen. Situationen tilspidser sig dramatisk, da hans kæreste bortføres og han tvinges til at vælge mellem pligten eller kærligheden.

Hovedpersonerne

Tobias

Kaptajn i kongens livregiment. Er pålidelig og tro og bliver derfor ofte af sine overordnede brugt til at udføre specialopgaver, som konstant bringer ham i konflikt med sin egen samvittighed. Hans nysgerrighed og intelligens er ham altid en god hjælp.

Frida

Frida er Tobias Rens' første store kærlighed. Hun er ung, smuk og passer kirketiderne. Under krigen tjener  hun som pige i huset i København, hvor hun længes efter sin kæreste, som er draget  i krig i Frederiksodde. 

Asbjørn

Bedste ven med Tobias gennem mange år. Han er tømrer, men avancerer til sergent under svenskekrigene. Udtrykket bulderbasse passer godt på Asbjørn, som elsker et godt fad øl og i ny og næ også et slagsmål. Stiller altid op for sin ven og kaptajn.

Sofia

Sofia er fra Skåne, enke efter en svensk soldat og mødte første gang Tobias Rens i Carlstad. Hun er viljestærk, modig og har sin egen mening om mange ting. Hun er klog på urter og elsker Tobias på godt og ondt.

Espen

Er fra Jylland og bedste ven med Tobias. Han følger sin ven gennem tykt og tyndt, når ordrerne skal udføres- Han har en stor svaghed for kvinder og kurtiserer alle, han kommer i nærheden af. Er derfor altid i konstant fare for deres ægtemænd.

Tapper og tro